Keramik

Bruksgods är det jag drejar mest. Koppar, skålar och fat som inte bara står som prydnad utan går att använda år ut och år in. Jag vet själv hur viktig den första koppen kaffe är på morgonen. Mina fingrar som vilar i spåren från fingrarna som skapat den ger en vördnad inför hantverket. Leran bränns i en temperatur som gör att den passar bra i bruksgods och tål både maskindisk, mikrovågsugn och ugn. För att säkerställa att inte glasyren avger något skadligt ämne låter jag testa alla glasyrer i laboratorium innan de används.

Jag vill motverka dagens "slit och släng" och bidra till att man köper saker man verkligen vill ha och vill ha kvar. Saker som inte bidrar till att plastberget växer. Att låta gästerna välja sin favoritkopp istället för att ha 10 st likadana. Någon vill ha en stor kopp, någon en mindre och någon tycker om tunn kant. Hantverket ger den variationen. 

Jag inspireras mycket av skönheten i det enkla. Jag vill att min keramik ska verka vilsam och ge en slags ro. Både i drejad och skulptural form.

Har man en egen ide om design hjälper jag gärna till att förverkliga den.