Honung och vaxprodukterJag driver en liten biodling hemma på min gård. Den fina gårdshonungen är så klart ett plus i kanten. Men att veta att jag genom mitt engagemang och deras arbete bidrar till pollinering och mångfald i naturen är det allra bästa.

För att göra ett halvt kilo honung behövs 3-4 miljoner blombesök! All respekt till dessa små enträgna arbetare. Att få se det första lilla biet kika ut från kupan på våren är det mest välkomna vårtecknet. Vill ni läsa mer om min biodling så finns det i min blogg. 

Bivaxet gör det möjligt att tillverka tvål och bivaxsalva, det enda jag egentligen behöver till vardags. Inget som går till spillo, inget onaturligt som tillsätts. Jag och säkert många andra med mig längtar efter en enklare tillvaro, där jag genom medvetna val gör ett mindre avtryck på miljön. Och biodlingen är en del som gör detta möjligt för mig.